Skip to content Skip to footer

IAIM masaža dojenčka

IAIM® je kratica za International Association of Infant Massage – mednarodno združenje za masažo dojenčka. Masaža dojenčka je namenjena vsem staršem in dojenčkom starim med 0 in 12 mesecev. Z masažo poglabljamo stik med staršem in dojenčkom, masaža blagodejno vpliva na dojenčkovo počutje in lahko olajša nekatere najpogostejše težave s katerimi se srečujejo dojenčki.

Tečaj masaže dojenčka se izvaja v skupini do štiri dojenčkov.

Kako poteka tečaj masaže dojenčka IAIM®?

Tečaj masaže dojenčka IAIM® je profesionalno in strokovno dovršen ter je namenjen VSEM staršem z dojenčki, starimi od 0 do 12 mesecev. Obsega najmanj 5 srečanj, in sicer v razmaku enega tedna. Vsako srečanje traja od 60 do 90 minut in obsega:

  • masažne prijeme (na vsakem srečanju spoznamo nove prijeme za določen del telesa: noge in stopala, trebuh, prsni koš, roke, hrbet, obraz),
  • uspešno rutino za odpravo kolikov pri dojenčku,
  • teoretični del z namenom, da bo imel program zares optimalne učinke,
  • aktualno diskusijo: spanje, razvajenost, dojenčkov jok, sprostitev, masaža odraščajočega otroka, raziskave … ter čas namenjen tudi vprašanjem staršev.
5 – tedenski program MASAŽA DOJENČKA po metodi IAIM:

1. SREČANJE: uvod, kakšna OLJA uporabljamo za masažo dojenčka, KDAJ ga lahko masiramo in kdaj ne, kakšen je primeren PROSTOR za masažo, vodena sprostitev, masaža nog, pavza s prigrizki in pijačo, kako prepoznamo dojenčkove ZNAKE in kaj nam sporoča.

2. SREČANJE: uvod v masažo dojenčka, sprostitev, ponovitev masaže nog, masaža trebuščka, pavza s prigrizki in pijačo, preverjena RUTINA ZA POMIRITEV TREBUŠNIH KRČEV in odpravljanja napetosti v trebuščku, zakaj dojenček JOKA in kako se odzvati.

3. SREČANJE: uvod v masažo dojenčka, sprostitev, ponovitev masaže trebuščka in nog, masaža rok, pavza s prigrizki in pijačo, kako masirati ODRAŠČUJOČEGA otroka, raziskave s področja masaže dojenčka.

4. SREČANJE: uvod v masažo dojenčka, sprostitev, ponovitev masaže nog, trebuščka in rok, masaža glave, pavza s prigrizki in pijačo, KORISTI in PREDNOSTI masaže za dojenčka in starša.

5. SREČANJE: uvod v masažo dojenčka, sprostitev, masaža celotnega telesa in nežni prijemi za raztezanje dojenčka, pavza s prigrizki in pijačo, diskusija in podelitev priznanj za opravljen tečaj.

Kakšne informacije pridobim v sklopu masaže dojenčka IAIM®?

Starše podkrepimo tudi z informacijami, ki so zelo pomembne, da najdejo primeren trenutek za masažo, primeren položaj in prostor, da se znajo med samo rutino tudi sami sprostiti, umiriti in odklopiti od okolice. Spregovorimo tudi o zgodovini in ozadju masažne rutine, koristih in prednostih, tudi o joku in edinstveni dojenčkovi govorici. Na vsakem srečanju pa je predviden tudi čas za pogovor in izmenjavo mnenj med starši o aktualnih temah in izzivih, ki pestijo prisotne starše.

Starši prejmejo priročnik z opisi prijemov in teoretićni del tudi v pisni obliki, zato je skrb, da bi kaj pozabili, odveč. Prijeme tudi večkrat ponovimo in jih počasi, v dojenčkovem tempu, nadgrajujemo.

Zadovoljevanje dojenčkovih potreb je na prvem mestu.

Kar pa je najpomembneje pri celotnem tečaju, je to, da ga vodijo dojenčki. To pomeni, da je zadovoljevanje njihovih potreb na prvem mestu. Hranjenje, previjanje, jok in ljubkovanje so pomemben del tečaja; če dojenček zaspi, imamo pripravljeno lutko, na kateri lahko starš spečega dojenčka vadi masažne prijeme.

Cilj tečaja je, da se starši priučijo izvajanja masažnih prijemov, masažo v pravem pomenu besede pa izvajajo doma, ko je dojenček zanjo razpoložen.

KAKO POTEKA PRIJAVA NA TEČAJ?

Na tečaj se prijavite preko spodnjega obrazca, lahko pa tudi ne email info@fibra.si ali telefonsko številko 031 593 779 (Matevž).

Za uspešno prijavo na tečaj je potrebno poravnati izdani račun, ki bo po prijavi v roku dveh delovnih dni poslan na vaš elektronski naslov. Obenem boste prejeli tudi vse dodatne informacije in pogoje poslovanja.  

KAJ ČE ZAMUDIM/O DEL TEČAJA?

V kolikor se zaradi nepredvidene situacija ne morete udeležiti katerega izmed delov tečaja, je tečaj vedno zasmovan tako, da na vsakem nadaljnjem srečanju ponovimo prijeme in teme prejšnjega srečanja.

V kolikor zamudite dva ali več srečanj, vam uredimo prosto mesto v naslednji skupini od dela tečaja, kjer ste predhodno zaključili. V kolikor se v naslednji skupini ne udeležite tečaja, kupnine za tečaj ne vračamo.

CENIK IN DATUMI

IAIM masaža dojenčka obsega pet obiskov in traja pet zaporednih tednov (1x tedensko). Cena celotnega tečaja je 130€. Izvajanje tečaja poteka v prijetnih prostorih in ambientu Fibrinega masažnega centra v Velenju.

Začetek tečaja: četrtek, 4.1.2024 ob 16.30 uri.

Urnik izvajanja celotnega tečaja:

- četrtek, 4.1.2024 ob 16.30 uri.

- četrtek, 11.1.2024 ob 16.30 uri.

- četrtek, 18.1.2024 ob 16.30 uri.

- četrtek, 25.2.2024 ob 16.30 uri.

- četrtek, 1.2.2024 ob 16.30 uri.

Prijave sprejemamo do petka 29.12.2023. Tečaj je na voljo do zapolnitve mest. Ko se vsa mesta zapolnijo, razpišemo nove termine za novo skupino.